Friday, February 26, 2021

Altă chestie irosită

Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare. De asemenea, nu sunt responsabil pentru acțiunile nimănui, indiferent dacă citește sau nu acest articol.

Așa, parcă mă mânca undeva că lăsasem scandalul ăsta neacoperit și între timp s-a și semidefinitivat toată situația. Dar, pentru cei 3 dintre voi care nu au auzit încă tot ce s-a întâmplat, cu tot cu opiniile prin care au arătat toți cât de mult sau de puțin tâmpiți sunt, hai să facem o scurtă recapitulare.

alexandru bălan, zis colo, un streamer/youtuber/influențăr/cioropișniță new media, cum vrei să îi zici, a avut acum câteva luni un stream live în care explica de ce și cum merită unele minore să fie violate pentru cum se îmbracă/ce fetișuri ar transmite asta/ce fetișuri are el în legătură cu ele. Acum, el a susținut că totul a fost o glumă, dar chiar dacă ar fi fost, e irelevant, deoarece nu a făcut destul de clară treaba asta pentru miile de minori ce îl urmăresc și care nu aveau o educație strălucită din start privind lucrul ăsta. Între timp, a fost arestat și amendat și rămâne de văzut dacă va petrece 12 ani după gratii sau nu.

Logic că după câteva luni, când clipul a fost făcut viral dintr-un motiv sau altul, au ieșit absolut toți părerologii și au început să își practice meseria, debitând, printre altele, că ar trebui limitată libertatea de exprimare, că toți bărbații sunt violatori și scapă cu asta, și alte chestii care te fac să te uiți cruciș întrebându-te dacă nu cumva aveau o părere retardată de expus și s-au folosit de scandalul ăsta ca să o facă, cu scutul de misogin infect ce ești, pariez că violezi minore în timpul liber dacă îndrăznești cumva să nu te sacrifici la altarul generalizărilor retardate care a devenit cea mai vocală parte din mișcarea feministă.

Pune-ți părul de la subraț colorat înapoi jos și ascultă puțin, xhe, că nu vrea nimeni sănătos la cap să violeze femei. Sau pe tine. Ha.

Înainte să pui hoarda pe mine, așa arată o glumă, facută evident într-un context exagerat raportat la o minoritate dintr-un grup care are în general intenții bune. Știi tu, ca toate glumele cu negri sau țigani la care râdeai înainte să ți se zică hai, mă, nu e ok, nu mai fiți rasiști, au zis ăștia la televizor.

Da, logic că ce a zis ăla nu e ok și intră la instigare la violență și logic că ar trebui pedepsit pentru asta. Dar toate reacțiile astea și cât de înfocată e lumea, neoprindu-se măcar o secundă să vadă măcar dacă soluțiile propuse de unul sau alta pe net ar rezolva cu adevărat ceva sau doar ar dezvolta niște măsuri care nu au legătură cu problema propusă, mă fac să mă întreb dacă chiar ați vota un transsexual ca președinte doar pentru faptul că e transsexual, fără să vă uitați la campanie, promisiuni, orientare politică, sau orice ar trebui să conteze.

Și în caz că nu e deja destul de clar, nu, nu consider că victima vreunui viol a meritat-o sau că totul e roz și frumos în cum sunt tratate femeile în România, sunt conștient că există bestii și am o scârbă față de oricine e abuzator domestic, violator sau traficant de carne vie chiar mai mare ca a ta. Tocmai de asta mă enervez când luați ceva ce ar trebui să fie platforma perfectă pentru a aduce problemele respective în plan principal și o futeți mai ceva decât vrea colo să fută minore (ieftină, știu), cu argumente retardate, platitudini de toată jena și acuzări goale și robotice pentru că așa ați învățat voi că se face activism. Și nici măcar nu e prima dată ca să zici că ați avea vreo scuză. 

Atunci care ar fi reacția potrivită, mă, geniule?, zici tu încă indecis dacă să dai drumul la lesa în care ții toată gloata gata-gata să îmi dea cancel în cercul vostru limitat cu care oricum nu aș fi interacționat vreodată, din moment ce orice om a cărui opinie ar conta la ceva nu v-ar băga în seamă, cum nu au făcut-o nici până acum.

Răspunsul e ceva incredibil de simplu, și în același timp ceva care pare să lipsească definitiv la ceva gen 95% din gloata de oameni care sar să își dea cu părerea la orice se întâmplă în lume. Educația, bossule. Da, ție ți se poate părea normal și de bun simț să tratezi femeia ca pe un om cu drepturi egale, care nu cere să fie violată, sau dacă chiar are fetișul ăsta, să nu săriți că fac kink-shaming, să conștientizezi că asta nu îți dă ție dreptul să îi faci ceva. Dar există mulți, foarte mulți, care nu au sau nu au avut educația asta de bază, și de vină, din nou, nu sunt ei, ci ăia care au luat deciziile care să ducă la lipsa respectivă de educație. 

Și nu, asta nu scuză orice tâmpit care comite o atrocitate, încă ar trebui pedepsit până peste cap. Eu mă refer la toți puradeii ăia care i-au luat apărarea lui colo doar pentru că nu știu că e greșit și se iau după tipul cu influență și bani, indiferent de cât de prost ar fi. Mă refer la toți copiii născuți azi, ieri, în ultimii ani care nu vor avea acces la o educație potrivită din punctul ăsta de vedere sau din orice alt punct de vedere pentru că nu vor avea de ales. Ăștia încă mai au o șansă să nu perpetueze ciclul ăsta mizer de mentalități cretine și să se dezvolte în oameni pe care să nu vrei să îi iei la palme imediat ce deschid gura. Și, ca în atâtea alte chestii, e și responsabilitatea ta să te ocupi de asta, cum și cu cine poți. Cum? Știi deja. Urlând în gura mare. Ori la vreun puștiulică pe care îl știi dacă a făcut prostia să îl apere pe ăla, ori la cretinii din sistemul educațional, deși eu susțin în continuare că singura acțiune care ar duce la reforme substanțiale ar fi amenințarea la ce îi doare, și anume banii/voturile/viața, după caz.

Încă e pamflet, barou, căca-m-aș pe tine.

Ah, și pentru cine mai credea că firmele au altceva în minte în afară de profit, luna asta a picat perfect. În primul rând pentru toate companiile care și-au pus poze curcubeu la profil doar în țările în care e acceptabil șă facă asta fără să piardă din profit (vezi Bethesda, care a făcut treaba asta pe peste tot în afară de Orientul Mijlociu și Rusia), și în al doilea rând pentru toate companiile care îl sponsorizau pe colo și s-au trezit mari feminiști doar când clipul a devenit viral, durându-i în pulă până atunci, că mama mă-sii, vizionări, bani, tot. Nu mai credeți că orice entitate de genul vă susține de fapt sau că merită încredere.

Cam atât. Pentru cine și-a dat seama de cum să discute problema, maxim respect, că au fost și din-ăștia. Pentru restul, treziți-vă în pula mea, că ajungem nasol rău de tot.

No comments:

Post a Comment